Jakt og fiske

 

Rendalen er et eldorado for fiskere

Storsjøsenteret er et godt utgangspunkt for gode naturopplevelser. For fiskeren har vi fantastiske muligheter for fiske i gåavstand til campingen. For jegeren kan vi tilby en kommune som har jakt på alle fire hjorteviltartene.

Rendalen og hele regionen har mange utfluktsmål som vi håper du vil besøke.

 Vi tilbyr også ulike guided turer i området, ta kontakt med oss så skreddersyr vi en tur til deg. 

Fiske

En strekning på ca. 8-900 meter opp fra sjøen ligger en meget populær fiskesone for ørret. Du kan raste i gapahuk, gangavstand fra vårt senter. Samme strekning er også arena for det spennende håvfiske etter sik i august. Her fiskes det både på dagtid og med lys på natt. Spennende! Storsjøen er kjent for sine store ørreter. Innløpselva i nord er Mistra, og utløpselva i sør er Rena. I august kan du fiske sik med håv i Åkrestrømmen.

Renaelva kommer nordfra via Lomnessjøen. Her kan du prøve deg på storgjedda, eller prøve fluestanga! Godt anlagte plasser er det også for slik aktivitet.

Mistra er selve «kongen» av ørretelver i Sør-Norge ! Her er det tatt brunørret på 8 kg, hittil i år vites ikke spesifikt men det er tatt stor fisk ! Mistra er omtalt også i gamle engelske magasiner som elven du MÅ prøve. Du kan velge de lett tilgjengelig stedene, eller du kan ta utfordringen å gå ned i selve juvet !Storsjøsenteret kan gi deg råd og info om alt dette fisket, og selvsagt selger vi fiskekort !

  • Storsjøen med båt
  • Åkrestrømmen med stang eller håv
  • Renaelva
  • Mistra

Storsjøen ligger inntil campingplassen og det er gangavstand fra campingplassen både til Mistra og Rena.

Storsjøen er en fiskerik innsjø med gjedde, harr, røye, ørret og sik. En populær aktivitet er såkalt dregging med båt. Du kan ha et stort antall stenger. Sjøen er ca. tre mil lang, slik at det er nok plass til alle! Vi kan formidle en slik opplevelse om du selv ikke har båt.

Isfiske er populært fra november, og du har mange gode vann i regionen. Valsjøen, Veksen, Søndre/Nordre Rensjøer for å nevne noen.

Vi vil gi deg god informasjon om både stedsvalg, fiskeplasser, adkomst osv.
Vi har egen fryser på felleskjøkkenet for oppbevaring av fisk for de som overnatter på campingen.

Fiskekort kan du kjøpe på inatur.no. Her er det også mer informasjon om elver, vann, fiskemåter og fiskeslag.

Utflukter og opplevelser

M/S Storsjø

Venneforeningen M/S Storsjø har fått Storsjøbåten hjem til Rendalen igjen. M/S Storsjø er – etter mer enn 20 års «utlendighet» på Mjøsa – vendt tilbake til sine røtter i Storsjøen og Rendalen. M/S (tidligere D/S) Storsjø ble produsert av Glommen Mek. Verksted, transportert med tog til Koppang, videre med hest og slede til Burua, hvor den ble montert og sjøsatt våren 1912. Etter drøye 20 års «landflyktighet» på Mjøsa ble båten 7.august 2014 fraktet tilbake til Storsjøen i Rendalen. Dampbåtvika er båtens «hjem» ved Storsjøen. Se Facebooksiden.

Jutulhogget

Det er en fin dagstur å ta en tur til Jutulhogget.
Jutulhogget er kjent over hele Europa. Dette er Nord-Europa’s største canyon eller juv, som det heter på norsk. Juvet er 2,4 km langt og har en dybde på inntil 240 meter. Det er satt opp ei informasjonstavle ved enden av juvet, ca. 400 meter opp fra Rv 3. Her er det også parkeringsplass.

Det er bare ett sted hvor du kan gå ned i sjølve Jutulhogget fra Alvdal-sida. Det går en sti fra øverst på parkeringsplassen mot kanten og videre ned ura. Det er ikke så vanskelig å gå ned, men vær forsiktig så du ikke løsner steiner, som kan treffe andre lenger nede. Midt nede i ura er det fantastisk ekko fra den andre sida av juvet. Botanikken i Jutulhogget er spesiell. Her fins det varmekjære planter du ikke finner andre steder i Fjellregionen. Det er også mulig å gå gjennom Jutulhogget og komme ut igjen på Midtskogen mellom Rendalen og Tylldalen. Spør oss om råd for turen!

Det finnes mange sagn fra stedet. Det vanligste opphavssagnet handler om fiendskap mellom Rendalsjutulen og Elvdalsjutulen. Dette ble gjengitt i en billedbok av Helge Ness i 1978. Et annet sagn er gjengitt av Jacob Breda Bull i romanen Jutulskaret.
Se også andre turer med natur og/eller kulturopplevelser under fotturer.

Fiskevollen

Fiskevollen er Norges største og mest kjente innlandsfiskevær. Fisket her har lange og rike tradisjoner. Turen dit går på grusvei, og dermed får du ro på deg til å stemme sinnet til høytid før du rusler inn på den vakre vollen. Her ligger gamle, lave tømmerhus tett i tett ned mot Sølensjøen, både båtnaust, kjell og fiskebuer. Se nettsiden til Fiskevollen

Rendalen bygdemuseum – Bull-museet

Tett ved Gamle Kongevei (fylkesvei 30), like sør
for kommunesenteret Bergset, ligger Rendalen bygdemuseum. Bygdemuseet omfatter Bullmuseet, Ottar E. Akres samling, Georg Dahlgren og Alfred Moens trekkspillsamling, skolemuseum, bankmuseum og Engetunet. Rendalen bygdemuseum er absolutt verdt et besøk sommerstid. Rendalen bygdemuseum har sin spesielle forankring i Gammelprestgården og prestesønnen Jacob Breda Bulls rike forfatterskap. Bull ble Norges meste leste forfatter, og han ga ut over 60 bøker. Mest kjent er nok fortellingene om Vesleblakken, Glomdalsbruden og Jørund Smed, som hadde Rendalen som sitt utgangspunkt. Se nettsiden til Rendalen Bygdemuseum

Andre turmål vi kan anbefale er:

Lia Gård
Lia Gård er et økumenisk retreatsenter i Østerdalen

Aukrustsenteret
Aukrustsenteret inneholder billedkunst og mange av Kjell Aukrusts fantasifulle tekniske innretninger, som en modell av «Il Tempo Gigante», bilen som er kjent fra filmsuksessen Flåklypa Grand Prix. Her er også Aukrusts figurer Solan, Ludvig og Emanuel Desperados og redaksjonen til avisen Flåklypa Tidende med kontorpulten til sportsjournalist Melvind Snerken. I Reodor Felgens verksted er en sjokolademaskin der besøkende kan lage sin egen sjokolade.

Sjokoladelåven
Sjokoladelåven – sjokolade inspirert av fjell og skog i Rondane. De unike konfektbitene består av de beste sjokoladeråvarer fra Belgia, med naturens rike smaker og uttrykk fra Rondane.

Savalen
Savalen er en destinasjon med mange aktiviteter og opplevelser for hele familien hele året

Vannaktiviteter

I tilknytning til campingplassen er det en flott og lang sandstrand ved Storsjøen, som kan benyttes til rekreasjon og utgangspunkt for vannaktiviteter som bading, padling av kano og kajakk og båtturer.

Du kan også velge idyllisk padletur i Sølensjøen, Sølna, Renaelva med start fra Bullmuseet for å nevne noen.

Ønsker du å være med på padletur eller leie en kano, finner du mer informasjon på Rendalen Naturligvis.

Dyreliv

Rendalen kan by på et mangfoldig dyre og fugleliv. Høyfjellet med reinsdyr, dalbunnen med elg, hjort og rådyr.

Vi har dessuten alle de fire store rovdyrene. Her på Storsjøsenteret har vi besøk av elg, rådyr osv.

Vi gir deg gjerne tips og turforslag som innebærer mulighet for å komme i kontakt med de forskjellige artene!

Vi har også guidete turer med rovdyrsporing. Ta kontakt med oss.

Jakt

Det er jakt på alle fire hjorteviltartene i kommunen. I tillegg er det jakt på bever, og på småvilt.

Rendalen Kommuneskoger KF kan tilby terreng for elgjakt og fellingstillatelser for villrein i Sølen-området. Jakt etter and, bever, hare, rype og skogsfugl tilbys i flere områder i samarbeid med grunneierforeningene.

De forvalter den private renstammen i Rendalen østfjell. De selger renskort og tilbyr utkjøring av dyr, egne kontrollstasjoner, kontakt med oppsyn og egen renstelefon under jakta.

De driver med storviltjakt, småviltjakt og fiske. De selger småvilt- og fiskekort og de disponerer 18 jaktfelt for elgjakt.

Rendalen fjellstyre forvalter Rendalen Søndre Statsallmenning. Fjellstyret administrerer jakt og fiske, og tilrettelegger for friluftsliv. Se mer informasjon her.

Foto: ukjent/ut.no

Storsjøsenteret Åkrestrømmen AS

Rendalen,
2485 Rendalen

Åpningstider resepsjon

Kl 10:00-12:00

Kl 18:00-21:00

Følg vår Facebookside

Facebookgruppe for fastboende