Fotturer i Rendalen

 

Våre turforslag

Storsjøsenteret er et godt utgangspunkt for vandring! Rendalen er en av landets største kommuner i areal. Vi har god plass, slik at her kan du vandre i fred og ro uten «kø». Topografien er mangesidig med høyfjell og sjøer, skogstjern og strender. For deg som liker utflukter og fotturer har vi mye å by på!

Fra campingplassen og til sentrum er det asfalterte gangveier, som gir turmuligheter for alle.

Her er noen turforslag og spør oss gjerne om turene!

Kveldsrunden

Liker du mer korte turalternativer, finnes en rekke gode muligheter som f.eks. Kveldsrunden som går fra campingplassen og kommer tilbake til samme sted. Runden er på ca 2,5 km i lett terreng.

Kveldsrunden er en flott turvei som passer for de aller fleste. Turveien egner seg både med barnevogn, rullestol og rullator. Fin sykkelrunde for de aller minste også.

Rose Maries Kilde – en vakker kilde ved Pilegrimsleden – ca 3,5 km.

Et par kilometer fra Åkrestrømmen ligger vakre Rosemaries kilde like ved Pilegrimsleden.

Kilden har vel ligget der til alle tider, men i 1998 ble den satt i fin stand, og det ble pyntet opp rundt den. Biskop Rosemarie Köhn deltok i en pilegrimsvandring som endte ved kilden, og hun innviet den ved denne anledningen. Kilden er et hyggelig mål for en fottur med utgangspunkt på Åkrestrømmen.

Det arrangeres pilegrimsvandring til en pilegrimsmesse her under Åkrestrømmen Grendefestival i juli hvert år.

Tur til Sølen – 1755 moh.

Toppturen til Sølen går i åpent landskap til Rendalens høyeste topp. Her kan du starte både nordfra, f.eks. fra Mistdalen, fra Mefurua, eller sørfra, som vi har valgt, fra parkeringsplassen i Gravåsen Fra Gravåsen går det en sterk sti helt til toppen. Her går du i lett, fint fjellterreng, og etter to km ser du Sandbu, ei åpen bu som ligger ved Sandtjønna.

Stien går videre innover forbi Sukkertoppen og til Halvorsbekken, der stien deler seg .Du kan her velge hvilken sti du vil følge. Uansett, blir det som det står skrevet i siste verset av Rendalssangen: «Ferden går mot Sølenskaret til den store høyfjellsfest!» I Sølenskaret kommer vi til Skardstjønna, 1250 moh. Her er det fint å raste, og kanskje også ta et forfriskende bad. Herfra opp til toppen er det god sti, men bratt stigning og en del stein. Når du kommer opp, blir du belønnet med panoramautsikt langt inn i Sverige i øst og til Rondane i vest. Sølenområdet byr også på fine muligheter for bl. a. multeplukking, jakt og fiske.

Se turforslag og kart på ut.no.

Foto: ukjent/ut.no

Foto: ukjent/Wikipedia

Tur til Jutulhogget

Tur til Jutulhogget er en fin dagstur fra campingplassen. Juvet er 2,4 km langt og har en dybde på inntil 240 meter.

Det er satt opp ei informasjonstavle ved enden av juvet, ca. 400 meter opp fra Rv 3. Her er det også parkeringsplass.
Det er bare ett sted hvor du kan gå ned i sjølve Jutulhogget fra Alvdal-sida. Det går en sti fra øverst på parkeringsplassen mot kanten og videre ned ura. Det er ikke så vanskelig å gå ned, men vær forsiktig så du ikke løsner steiner, som kan treffe andre lenger nede. Midt nede i ura er det fantastisk ekko fra den andre sida av juvet. Botanikken i Jutulhogget er spesiell. Her fins det varmekjære planter du ikke finner andre steder i Fjellregionen.
Det er også mulig å gå gjennom Jutulhogget og komme ut igjen på Midtskogen mellom Rendalen og Tylldalen.
Det finnes mange sagn fra stedet. Det vanligste opphavssagnet handler om fiendskap mellom Rendalsjutulen og Elvdalsjutulen. Dette ble gjengitt i en billedbok av Helge Ness i 1978. Et annet sagn er gjengitt av Jacob Breda Bull i romanen Jutulskaret.

 

Pilegrimsleden

Ønsker du å gå deler av pilegrimsleden i dette området kan du gå gjennom Rendalen fra Trysil til Tynset eller ta noen korter etapper.

Hele turen går over 10 dager, og anbefalt turperiode er fra Juni til September.

For mer informasjon om hele turen og ulike turetapper kan du se på pilegrimsleden.no

Foto: David Tett/pilegrimsleden.no

Foto: ukjent/ut.no

Tur til Renåfjellet

Fint turmål med utgangspunkt fra Rendalens største hytteområde. Kjør forbi alpinanlegget og videre gjennom hyttefeltet. Etter ca. 7.5 km kommer du til skiltet » Fjellkroken». Parkér her, og turen starter i lett fjellterreng med lauvskog i starten.

Etter hvert blir det terreng hvor du må hoppe fra stein til stein. Slak stigning til den midterste av de tre toppene som utgjør Renåfjellet, 1028 moh. Flott utsikt til bl.a. Sverige i øst, Sølen i nord, Rondane i vest og Vamfjellet, Sjøliskogene og Storsjøen i sør. Renåfjellet har en av de fineste vardene i Rendalen. Fin familietur.

Se turforslag, kart og veibeskrivelse på ut.no.

Geocaching

Rendalen er nå eldorado for geocachere! Fin familiehobby ved bruk av GPS.

Rendalen har den lengste powertrailen med 1000 catcher. Geocachere får rabatt ved overnatting på campingen. 

Vil du vite mer om geocaching, kan du se på nettsiden geocaching.com.

For å komme i gang oppretter du en gratis geocaching-konto og laster ned den offisielle Geocaching®-appen eller bruker en GPS-enhet.

Kvernnesvola

På Kvernnesvola, 914 moh., ligger ei åpen brannvakthytte som var bemannet på sommeren i tidligere tider. God sti til toppen av Kvernnesvola. Halvveis opp går du forbi en åpen og koselig bu. Stien går i lett skogsterreng. Det kan være litt myrlendt og vått noen partier. Lett stigning.

Fra toppen er det fin utsikt i alle retninger. Tilbake til dalen kan du følge en bratt sti ned til Kvernnes, eller følge samme sti tilbake. Dette er en lett og trivelig tur som også passer for yngre barn. Fint blåbærterreng.

Ottlaugkampen

Rendalssangens tekst «Solens bål bak Ottlaugkampen» må oppleves. En fabelaktig spennende topp som du kan bestige fra to kanter.

Alternativ 1: Fra Gammelsetertjønna er det bratt stigning opp til Raukollen, ikke særlig god sti, men merket. På Raukollen kommer du inn på en god sti som går opp til Søndre Ottlaugkampen, 946 moh. Her har du en fantastisk utsikt til alle kanter.

Alternativ retur: Du tar samme stien tilbake til Raukollen, og velger her stien mot nordøst over Granberget. Her åpner hele søndre delen av Rendalen seg, og du ser langt opp i Øvre bygd. Fin sti forbi Ottlaugsetra ned til Otnes. Du kommer innpå vanggvollsvegen ca 500 m. fra Otnes.

Se turforslag, kart og veibeskrivelse på ut.no

Foto: Berit B. Brænd/ut.no

Lavsafari

Lavsafari er en tur lagt opp som en 9,5 kilometer lang rundløype i vakkert og lettgått turterreng nær tregrensa.

Toppturen til Sølen går i åpent landskap til Rendalens høyeste topp. Her kan du starte både nordfra, f.eks. fra Mistdalen, fra Mefurua, eller sørfra, som vi har valgt, fra parkeringsplassen i Gravåsen Fra Gravåsen går det en sterk sti helt til toppen. Her går du i lett, fint fjellterreng, og etter to km ser du Sandbu, ei åpen bu som ligger ved Sandtjønna.

Ti på topp

Turgruppa i Rendalen Idrettslag har også satt ut kasser for Ti På Topp. For mer informasjon, se rendalenidrettslag.no 

Vi har også mer informasjon i resepsjonen. Turgruppa arrangerer også fellesturer. For mer informasjon, se rendalenidrettslag.no

Stolpejakt

Stolpejakten startet sommeren 2017 med stort hell. Følg med på Facebook.

Du kan starte stolpejakten fra campingplassen. På mobilen kan du laste ned kartet Rendalen sør. Her er det 48 stolper som kan tas. Dette er en fin måte å bli kjent i området på.

Storsjøsenteret Åkrestrømmen AS

Rendalen,
2485 Rendalen

Åpningstider resepsjon

Kl 10:00-12:00

Kl 18:00-21:00

Følg vår Facebookside

Facebookgruppe for fastboende